Nieuws

De wereld is voortdurend in verandering. Vaak ontgaan u enkele nieuwigheden. Geen nood! Via onze nieuwsberichten informeren we u op geregelde basis. Zo mist u geen enkele opportuniteit.

Van 18 tot 27 januari 2019 kunnen de liefhebbers van auto's, moto's en andere individuele en gedeelde vervoermiddelen weer terecht op de 97ste editie van het Europees autosalon van Brussel.  Febiac, de organisator van het salon, is meer dan ooit tot het uiterste gegaan om de Heizelpaleizen om te vormen tot een groots en uiterst populair evenement waar klein en groot zonder twijfel het vervoermiddel van zijn dromen vindt, of dat nu één, twee of vier wielen telt.

 

Wij houden u graag op de hoogte van onze sluitingsdagen tijdens de eindejaarsperiode. Bekijk hier de openingsuren.

Ook onze klanten zetten we graag in de bloemetjes!

 

Interesse in een bezoekje aan BIS18, het bouw- en inspiratiesalon?  Mefino deelt GRATIS 50 toegangskaarten voor 2 personen uit!

Bent u professional in de bouwsector?  Dan leek het ons belangrijk u ervan op de hoogte te brengen dat de nieuwe wet over de tienjarige burgerlijke aansprakelijkheid mogelijk betrekking op u heeft.  U bent immers wettelijk verplicht u te verzekeren voor bepaalde soorten werken, en dat vanaf 1 juli 2018

Naar aanleiding van Hemelvaartsdag op donderdag 10 mei en de aansluitende bankholiday zal ons kantoor gesloten zijn op:

DONDERDAG 10 MAART (O.H. Hemelvaart)
VRIJDAG 11 MAART (Bankholiday)
ZATERDAG 12 MAART (aansluitingsdag)

Onze SelfService blijft natuurlijk ter beschikking, alle dagen van 6u tot 22u.

Bij een dringend schadegeval kan u ons telefonisch contacteren op 0478/39 15 88.

Vanaf maandag kan u terug volop rekenen op onze diensten!

We zoeken een gemotiveerd, flexibel en communicatief persoon die graag in een dynamische en familiale omgeving werkt. Je zal medeverantwoordelijk zijn en een essentiële rol vervullen bij de groei van MEFINO. Je beheert actief de verzekeringsportefeuille in het kantoor. 

Ons kantoor is gesloten op donderdag 25 mei, vrijdag 26 mei en zaterdag 27 mei.  U kan terug op onze diensten rekenen vanaf maandag 29 mei!

Natuurlijk blijft onze SelfService iedere dag toegankelijk van 6u tot 22u.

Vanwege het Mefino-team!

Cybercriminaliteit: het onderwerp is actueler dan ooit.  Bent u zelfstandige of ondernemer?  Dan hebt u vast en zeker ook a stilgestaan bij de risico's ervan voor uw zaak.  En terecht!  Want met een stijgend aantal malwares van 36% het afgelopen jaar kunt u maar beter goed verzekerd zijn. 

Uw rendement op de spaarrekening is zo laag vandaag.  Hebt u er al aan gedacht om te beleggen?  Om uw pensioen aan te vullen, voor een belangrijke aankoop of een mooie toekomst voor uw dierbaren.

Dankzij het beleggingsplan van AXA Bank belegt u op uw eigen tempo.  In 1 of meerdere fondsen van AXA Bank.  En kunt u progressief kapitaal opbouwen.

 

Een rechtsbijstand auto is een courant onderschreven waarborg.  Deze waakt er immers over dat u correct vergoed wordt na een ongeval.  Maar stond u al eens stil bij uw rechtsbijstand woning?.

2,22 miljoen…zoveel 65-plussers zal ons land tellen in 2020.  Dat is een toename van 20% ten opzichte van 2010.  In 2020 zullen er ook 570.000 80-plussers zijn.

 

Heel veel gepensioneerden plannen hun huidige woning te verkopen in ruil voor een energiezuinig en comfortabel nieuwbouwappartement in een buurt met veel voorzieningen op wandelafstand, waar ze zo lang mogelijk en onafhankelijk kunnen blijven wonen.  Als AXA Bankagent krijgen de dus heel vaak de vraag: “Krijgen wij als gepensioneerden nog een lening of een overbruggingskrediet?”

Heeft u renovatieplannen? Door deze grondig en doordacht aan te pakken, profiteert u van een lagere energiefactuur, een hoger wooncomfort en een hogere waarde voor uw woning.

Welke stappen kan u hiervoor ondernemen?

Om duurzaam en vlot te verbouwen, vraagt u best advies aan een onafhankelijke expert. Via het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen kan u beroep doen op een renovatieadviseur die persoonlijk aan huis komt.

Sinds 23 januari lanceerde AXA Bank enkele nieuwigheden zodat u als klant zelf via homebanking of mobile banking de instellingen van uw kaarten kan wijzigen.

Voortaan hoeven bestuurders bij een aanrijding geen papieren aanrijdingsformulier meer te gebruiken. Dankzij de app Crashform kunnen zij met een smartphone of tablet de aangifte invullen.

Nog veel te vaak wordt de toevlucht genomen om jongeren te verzekeren op naam van hun ouders. Een jonge bestuurder verzekeren op deze manier is Russische roulette en not done.

Er worden steeds hogere bedragen geleend voor de aankoop van een auto.

Voor nieuwe wagens is het gemiddelde kredietbedrag sinds 2011 gestegen met bijna een kwart!

 Ontdek de saloncondities bij AXA met tot -15% op uw BA en omnium als uw auto uitgerust is met rijhulpsystemen.*

2016 is bijna voorbij. Tijd om de laatste weken nog snel alles in orde te maken zodat het jaar kan afgesloten worden.

Ook kinderen worden dagelijks door reclame en hypes beïnvloed. 

Een laptop, het zoveelste spelletje voor op de Playstation, merkkledij, een vriendje met de allernieuwste 

I-Phone ... het aanlokkelijke aanbod kent geen grenzen.

 

Financiële opvoeding is belangrijk zodat kinderen nu en later bewuste financiële keuzes kunnen maken. 

Een kind leert dat men enerzijds budgetkeuzes moet maken, maar moet er zich anderzijds ook van 

vergewissen dat geld verdiend wordt.

Vanaf 1 oktober mogen de werkgevers hun werknemers niet langer in cash uitbetalen. Ze zijn verplicht het geld via een overschrijving op een bank- of postchequerekening, een postassignatie of een circulaire cheque over te maken. Een betaling in cash is wel nog toegelaten als dat in een sectorale collectieve arbeidsovereenkomst is vastgelegd.

 Het is brandend actueel ... iedereen fietst, met of zonder hulp van een kleine motor.  Sinds 01 oktober 2016 werd de wetgeving grondig aangepakt.

 

De wetgever creëert drie categorieën van elektrische fietsen

- de elektrische fiets met hulpmotor

- de gemotoriseerde fiets

- de Speed Pedelec

 

Onderstaand vindt u een globaal overzicht terug.

Wanneer u van plan bent om een fiets te kopen of u zich afvraagt of u nog in regel bent, aarzel dan zeker en vast niet om ons te contacteren

Wij wensen u van harte te bedanken voor de verrassend talrijke opkomst afgelopen weekend.

U kon tijdens de opendeurdag deelnemen aan een wedstrijd.

De laureaten werden vandaag door de zaakvoerder op de hoogte gebracht.

 

De oplossing was als volgt:

784 rode puzzelstukken

351 grijze puzzelstukken

 

Van harte proficiat aan de winnaars!

Tijdens de week van 19 september verhuizen wij naar de nieuwe locatie.

 

 

Omwille van organisatorische redenen zullen we tijdens deze week ook gesloten zijn.

 

 

 

Enkel voor dringende zaken kunt u contact opnemen op het nummer 0486/37.18.90 of op het mailadres elkejuwet@gmail.com.

 

 

 

 In juni 2016 stond er 264,16 miljard euro op de spaarboekjes geparkeerd. Goed voor een nieuw record zo blijkt uit cijfers over de gereglementeerde spaardeposito’s die de Nationale Bank heeft vrijgegeven. (bron Moneytalk 22/08/2016)

U bent van plan om, alleen of samen met uw partner een nieuwe gezinswoning aan te kopen?

Op heden bezit u reeds een gezinswoning die u een aantal jaar geleden heeft aangekocht?

Om dit project te financiering adviseren wij u als AXA bankagent in kader van een overbruggingskrediet.

 

Maar hoe zit dit precies in elkaar op fiscaal vlak?

 

Een vaak voorkomende aanvraag in de praktijk die ik even onder de loep nemen

Stel dat u op het punt staat om een bijkomend onroerend goed aan te kopen?  Is het dan interessant om hiervoor te lenen of niet?

 

Wanneer is lenen zinvol?

Van zodra u een bijkomend onroerend goed aankoopt is het heel vaak interessant om een gedeelte met krediet te financieren.  Wist u trouwens dat wij bij Mefino perfect kunnen berekenen wat het meest interessante is: uw spaargeld aanwenden of lenen?  Vergeet dus nooit bij de aankoop van een tweede eigendom eens langs te komen om de financiering hiervan in kaart te brengen.

 

 

Sinds 31 maart 2014 is de inschrijving van nieuwe bromfietsen en lichte vierwielers verplicht.

 

Als gevolg van het KB van 18 november 2015 moeten alle nog niet ingeschreven bromfietsten een kentekenplaat krijgen ten laatste op 11 december 2016.

 

De kentekenplaat maakt het voor de politiediensten makkelijker om gericht te controleren. Bromfietsen kunnen vanaf heden dus ook geflitst worden.

 

Wat moet je hiervoor ondernemen?

Afgestudeerd, een job en nu een eigen stekje? Op eigen benen staan, is niet zo makkelijk als het klinkt. 

Het bewijs van een bankgift kan je nog vlug laten registreren bij plotse ziekte van de schenker binnen de 3 jaar. Maar hoe doe je dat juist en waar moet je dit doen?

 

Het kantoor Mefino kan steunen op een jarenlange expertise om uw dagelijkse bankdiensten optimaal te begeleiden.

Sinds kort is D'Ieteren, de Belgische invoerder van de merken uit de Volkswagen-groep, gestart met de terugroepactie van de voertuigen waarvan de motor uitgerust is met de zogenaamde 'sjoemelsoftware'. 

Ontdek de GRATIS AXA Bank woongids naar aanleiding van BATIBOUW 2016.

Sinds de lancering van de nieuwe homebanking van AXA doen er opnieuw een aantal phishing mails de ronde. Deze valse e-mails, die zogezegd uit naam van AXA Bank verstuurd worden, hebben als doel om vertrouwelijke informatie los te krijgen.  Wat moet u doen als u een zo'n email ontvangt?

Het zal u de voorbije maanden wel opgevallen zijn: er wordt hard gewerkt in Kruishoutem. Dat dit gepaard gaat met hinder voor de omwonenden is vaak onvermijdbaar. Toch probeert het gemeentebestuur, samen met de partners in de werken, deze overlast zo beperkt mogelijk te houden.

Hebt u renovatieplannen of bent u momenteel aan het renoveren? Hou dan rekening met het gewijzigd btw-tarief.