Investeren in een groenere woning

Heeft u renovatieplannen? Door deze grondig en doordacht aan te pakken, profiteert u van een lagere energiefactuur, een hoger wooncomfort en een hogere waarde voor uw woning.

Welke stappen kan u hiervoor ondernemen?1.       Dakisolatie

Het dak is de grootste verliespost. Door uw dak te isoleren, bespaart u makkelijk 30% energie per jaar.

 

2.       Ramen of beglazing vervangen

In 2020 is dubbel glas verplicht. U denkt er dus best nu al aan om uw oude beglazing te vervangen door hoogrendementsbeglazing. Indien nodig kan u ook het schrijnwerk vervangen.

 

3.       Condensatieketel vervangen

Door te investeren in een hoogrendementsketel of warmtepomp kan u heel wat energie besparen. Deze investering is zeker te overwegen als u weet dat ruim de helft van onze energiefactuur naar verwarming gaat.

 

4.       Buitenmuren isoleren

Niet of onvoldoende geïsoleerde buitenmuren zijn na het dak de tweede grootste oorzaak van warmteverlies. Dit warmteverlies kan je beperken door te isoleren langs de buitenkant of binnenkant, of door de spouwmuren op te vullen.

 

5.       Ventileren

In nieuwbouwwoningen is een ventilatiesysteem verplicht. Ook in bestaande woningen die vandaag grondiger geïsoleerd worden, is het aangeraden om ventilatie  te voorzien. Zo wordt de ‘vuile’ binnenlucht afgevoerd en verse buitenlucht aangevoerd.

 

Wist u dat u voor al deze energiezuinige oplossingen premies kan ontvangen van de overheid? Meer informatie hierover kan u vinden op de website www.energiesparen.be.

Voor de financiering van uw project kan u rekenen op ENERGY@HOME, de lening op afbetaling van AXA Bank voor energiebesparende investeringen. Indien de uit te voeren werken uit minstens 50% energiebesparende investeringen bestaan, geniet u van een uiterst voordelig tarief, en dit op de volledige lening.

Kom langs in ons kantoor of maak een afspraak voor de bespreking van uw project.

share: