Uw kantoor is vandaag geopend van 09:00 tot 12:00.

Belangrijk nieuws voor het indienen van de aangifte van uw personenbelasting

11 Mei 2023

Ieder jaar een terugkerende plicht...het invullen van de aangifte van uw personenbelasting. Naar aanleiding van een wijziging van de indieningstermijnen toch belangrijk nieuws voor u als klant indien u jaarlijks op onze diensten rekende. 


Als klant kon u de voorbije jaren rekenen op onze diensten om voor u de aangifte te begeleiden en in te dienen. Als mandataris kregen wij tijd tot oktober van het aanslagjaar om deze aangifte samen in te dienen.
 

Echter heeft de fiscale administratie vanaf dit jaar de indieningstermijnen gewijzigd. Zo is, ongeacht wie de aangifte indient, de uiterste indieningsdatum voor éénvoudige aangiftes vastgelegd op 15 juli 2023.
 

Deze ingrijpende wijziging laat ons helaas niet toe om alle aangiftes van onze klanten tijdig te verwerken. Tot onze spijt dienen we dus te melden dat we deze dienstverlening niet langer kunnen aanbieden.


Hoe kan ik mijn aangifte zelf indienen?
 

Uw belastingsaangifte 2023 kan u steeds zelf indienen via de TAX-ON-WEB-applicatie online via MyMinifin.be. Weet dat heel wat inkomsten en gegevens vandaag automatisch vermeld staan op uw online belastingaangifte.
 

Nog nooit ingelogd bij MyMinfin?
 

Vermoedelijk hebt u al eens ingelogd op het platform MyMinfin van de FOD Financiën. U kan er immers uw fiscaal dossier beheren, uw persoonlijke documenten raadplegen als online diensten zoals TAX-ON-WEB gebruiken.

Mocht u nog nooit ingelogd hebben, dan helpen we jou graag. Hieronder kan je alvast enkele filmpjes terugvinden die u begeleiden bij het inloggen.

Hoe u aanmelden op MyMinfin 

Het voorstel van vereenvoudigde aangifte raadplegen en wijzigen

Hoe dient u uw belastingsaangifte in via MyMinfin


Hebt u graag een persoonlijke begeleiding bij het inloggen en de aangifte van de personenbelasting? Dan kan u als klant best een afspraak maken in ons kantoor, ten laatste op 15 juni 2023.

 

Kan in mijn aangifte nog laten invullen?
 

U kan uw aangifte laten invullen met hulp van een medewerker van de FOD Financiën. u moet hiervoor eerst een afspraak maken, ten laatste op 29 juni 2023. Meer informatie kan u terugvinden op www.vlaanderen.be/aangifte-in-de-personenbelasting.


U kan natuurlijk ook uw aangifte laten invullen door een boekhouder. Indien u zelf geen boekhouder hebt dan brengen we u graag in contact met één van onze samenwerkende partners.
 

Wij blijven natuurlijk ter beschikking voor bijkomende vragen en trachten u zo goed mogelijk te begeleiden bij de aangifte van uw personenbelasting.

 

 

 

 

 

Deel dit nieuwsbericht: