Uw kantoor is vandaag gesloten.

De Russische inval in Oekraïne heeft de financiële markten in beroering gebracht.

10 Maart 2022

Wat we vreesden is werkelijkheid geworden, Poetin startte een oorlog. De toestand in Oekraïne wordt dag na dag zorgwekkender, de sancties tegen Rusland zwaarder.


Een sterke klim van de prijzen die de inflatie omhoogstuwt en de olieprijs die de pan uitswingt, voedt bij de beleggers de vrees voor stagflatie: een combinatie van hoge inflatie en stilvallende groei. Rekeninghoudend met zulke parameters is het logisch dat de beurzen als eerste reactie lager zijn gaan. Vooral bedrijven met veel blootstelling aan Rusland of Oekraïne en de banken gaan onderuit.

Hoe wapent u zich als belegger het best tijdens oorlogswaanzin? Niet panikeren kan veel helpen…. Correcties en zelfs berenmarkten, ongeacht hun oorzaak, zijn eigen aan de beurs. Ze maken deel uit van de natuurlijke cyclus van de economie. Ze gewoon uitzitten is vaak de beste optie want de bedrijfsresultaten en dividenden vallen intussen mee. Op termijn zijn die belangrijker dan onverwachte gebeurtenissen die schokgolven veroorzaken, ook al gaat dit helaas met heel veel menselijk leed gepaard.

Hebt u toch nood aan persoonlijk advies en een gesprek, maak gerust een afspraak. Wij staan voor je klaar.

Deel dit nieuwsbericht: