Uw kantoor is vandaag geopend van 09:00 tot 12:00.

Genieten van morgen start vandaag: maak zelf je pensioenkloof kleiner

19 Augustus 2020

De levensverwachting stijgt en dat heeft een impact op ons hele leven. Onze kosten voor gezondheidszorg stijgen en we verwachten ook op latere leeftijd te kunnen blijven genieten van het leven.  Helaas volstaat het wettelijk pensioen niet. 


Het gemiddelde Belgische wettelijke pensioen bedraagt gemiddeld 63% van het laatste nettoloon.  Stel dus dat uw laatste loon 2.500 euro bedraagt, dan valt u straks met het wettelijk pensioen terug op 1.575 euro.

Die kloof met wat we vandaag verdienen is té groot.  Die kloof kleiner maken kan u door nu al te sparen voor later.  Bovendien is er een onmiddellijk fiscaal voordeel dat u nu al kan genieten.

Hoe je pensioenkloof verkleinen?

Er zijn verschillende oplossingen om aanvullend pensioenopbouw te doen: het klassiek pensioensparen, het langetermijnsparen of zelf het vrij aanvullend pensioen voor werknemers (VAPW).  Ieder oplossing heeft zijn specifieke eigenschappen.

Check-up van uw pensioenplan

Om na te gaan welke oplossing voor u het meest geschikt is nemen we graag even tijd om samen met u de impact van uw pensioen te bespreken.  Wanneer kan/mag/moet u op pensioen?  welk wettelijk pensioen mag u verwachten?  Doet u al optimaal aan extra pensioenopbouw?  Welk pensioenplan schikt het best bij uw noden? etc...

Contacteer ons gerust voor een gesprek.  We zijn één en al luisterend oor!

Deel dit nieuwsbericht: