Uw kantoor is vandaag geopend van 09:00 tot 12:00.

Goed nieuws: de rechtsbijstandsverzekering wordt fiscaal aftrekbaar!

09 Mei 2019

Slechts 10% van de gezinnen heeft een uitgebreide rechtsbijstandsverzekering die hen juridische middelen aanreikt om bij conflicten hun belangen te verdedigen.  Om meer mensen toegang te geven tot het recht werkte de regering een nieuwe fiscale stimulans uit. 


Wat betekent dit concreet?

De wet voert een belastingvermindering in voor de premies van rechtsbijstandsverzekering die voldoen aan een aantal voorwaarden inzake gedekte risico's, minimale dekking, waarborg en wachttijden.

De verzekeringsnemer kan tot 310 EUR premie per jaar inbrengen (geïndexeerd): dit kan vanaf aanslagjaar 2020 een belastingvermindering tot 124 EUR opleveren.
De wet bepaalt uitsluitend de minimale voorwaarden waaraan een rechtsbijstandsverzekering moet beantwoorden om in aanmerking te komen voor een belastingvermindering.

De exacte modaliteiten worden nu uitgeschreven in een koninklijk besluit.  We verwachten dus een concrete inwerkingtreding voor de late zomer of het najaar van 2019.  Enkel de premies betaald na de inwerkingtreding van de wet zijn fiscaal aftrekbaar.
 

Onafhankelijke rechtsbijstandsverzekering...
altijd interessant!

We moeten dus nog even wachten op de belastingsvermindering voor rechtsbijstandsverzekeringen.  Toch is een onafhankelijke rechtsbijstandsverzekering ook vandaag al interessant.  Een onafhankelijke rechtsbijstandsverzekeraar verdedigt namelijk uw belangen objectief en optimaal, ook bij conflicten met uw schadeverzekeraars (brand, auto, ...).
 

Goed verzekerd? 
Kom eens langs voor een check-up!

Wilt u nagaan of u goed verzekerd bent in rechtbijstand? Contacteer ons vrijblijvend voor een check-up van uw verzekeringen.  We staan u graag bij met advies!

Deel dit nieuwsbericht: