Uw kantoor is vandaag gesloten.

Nieuwe wet over de tienjarige BA voor professionals in de bouwsector

08 Mei 2018

Bent u professional in de bouwsector? Dan leek het ons belangrijk u ervan op de hoogte te brengen dat de nieuwe wet over de tienjarige burgerlijke aansprakelijkheid mogelijk betrekking op u heeft. U bent immers wettelijk verplicht u te verzekeren voor bepaalde soorten werken, en dat vanaf 1 juli 2018.


Wat zegt de wet?

Voor alle stedenbouwkundige vergunningen die toegekend worden vanaf 1 juli 2018 moeten alle dienstverleners die werken uitvoeren (aannemers, metsers, ramenplaatsers, studiebureaus...) onder toezicht van een architect en bestemd voor woningen, hun tienjarige aansprakelijkheid verzekeren.  Deze verzekering dekt schade die de stevigheid en de stabiliteit van de gesloten ruwbouw van het gebouw in gevaar kan brengen, net als de waterdichtheid als die de stevigheid of de stabiliteit aantast.

  • Alle betrokken beroepsgroepen moeten de bouwheer en de architect op de eerste dag van de werken een verzekeringsattest bezorgen.
  • De verzekering dekt de opgelopen materiële en immateriële gevolgschade gedurende 10 jaar vanaf de aanvaarding van de werken.

Een verzekeringsoplossing voor uw gemoedsrust

Bent u professional in de bouwsector en hebt u vragen omtrent deze nieuwe wetgeving?  Weet u niet of u al dan niet deze verzekering moet afsluiten?  Of bent u gewoon op zoek naar een interessante verzekeringsoplossing die uw tienjarige burgerlijke aansprakelijkheid verzekerd?  Aarzel zeker niet om contact op te nemen met ons kantoor voor al uw vragen.

Deel dit nieuwsbericht: